Rosenholm Have & Park bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på have-park.dk

fri fragt ikon
ved køb over 500 kr.
Dankort logo  Visa logo  Mastercard logo  mobilepay logo

Sikker betaling

Brændekløvere

Hos have og park finder du et stort udvalg af brændekløvere, hvor kvalitet er første prioritet.

En brændekløver er et uundværligt redskab til at kløve træ, uanset om du skal have kløvet en hel skov eller have kløvet et par træer i haven. En brændekløver gør det hårde arbejde, som du normalt selv skulle have gjort med en økse. Det er vigtigt at få kløvet træet, så det kan tørre inden det skal bruges som brænde. Hos have og park har vi både elektrisk drevne brændekløver, som er praktisk i tættere befolket områder. Derudover har vi også benzindrevne brændekløver, som grundet benzinmotoren larmer mere, det betyder dog en kraftigere motor, og langt mere mobilitet da den benzindrevne brændekløver ikke behøver at være koblet til strøm.

Brændekløvere 13 produkter.

Elektrisk brændekløver eller benzin brændekløver

Valget af kløvemaskine afhænger selvfølgelig af ens behov og situation. Skal arbejdet forgå i en park i byen, vil du med fordel kunne vælge en elektrisk brændekløver maskine. Den elektriske brændekløver er væsentligt mere støjsvag set i forhold til den benzindrevne brændekløver. Dog skal du være opmærksom på at den elektriske brændekløver skal være i nærheden af en strømkilde, hvilket kan være en ulempe i forhold til mobilitet, og kraften på maskinen. Ønsker du fuld mobilitet og fuld kraft, skal du derimod vælge den benzindrevne brændekløver, her får du smæk for skillingen når det kommer til at få kløvet brænde. Med en benzin brændekløver kan du komme i gang med at kløve træ med det samme, uden at tænke over hvor langt du skal for at få kløvet. Dog er det vigtigt at være opmærksom på at støjniveauet er højere og derfor skal man være opmærksom på om det kan genere nogle i nabolaget.

 

Fordele/ulemper ved en brændekløver

Det er klart at en brændekløver, gør arbejdet meget nemmere når du står med en kæmpe bunke træ der bare skal tørres. Du slipper for at stå med økse og sved på panden, i flere timer da brændekløveren gør det hårde arbejde for dig. Derudover er du også sikker på at du får kløvet træet i samme størrelse, som gør det nemmere at stable efter kløvningen. Det vil sige at hele processen bliver effektiviseret og du slipper for at gøre alt det hårde arbejde. De ulemper der kan nævnes, er at det er en forholdsvis stor investering i forhold til en økse, men ser man på udbyttet man potentielt set kan få ud af det så må det siges at være en god investering. Derudover fylder en brændekløver også mere end en økse, så det skal man også tage højde for.

 

Transportering af brændekløver maskinen

Hos have og park kan du få fingrene i en brændekløver der nemt kan transporteres ved hjælp af anhængertræk, traktor, eller på trailer. Dog skal du være opmærksom hvis du vælger at transportere din brændekløver ved hjælp af anhængertræk, at der er restriktioner/love der gør at disse brændekløvere kun må transporteres på private veje og ved lav hastighed ved hjælp af anhængertræk.  

 

Tips til hvordan du kløver dit træ bedst

Du kan med fordel fælde træer, og kløve dit brænde i vintermånederne. Det skyldes at dit kløvede træ tørre bedst i sommermånederne, og så er det klart til brug i efterår/vinter perioden året efter det er blevet kløvet. Vær dog opmærksom på at nogle trætyper tager væsentligt længere tid om at tørre end andre, så undersøg hvilken træ sort du har med at gøre, inden du går i gang med at kløve og opmagasinere det til tørring.

 

For at få den mest effektive tørring, bør du fjerne alt barken fra træet. Det bør du fordi bark holder på fugten i træet og dermed vil det tage længere tid at komme fugten til livs hvis der er bark omkring træet. Derudover kan du med fordel også skære dit træ i korte stykker, med en skæremaskine inden kløvningen. Det skyldes at jo kortere træstykket er jo nemmere har fugten ved at komme ud af hele træstykket, og dermed en hurtigere tørringsproces.


Derudover er det også en fordel at kløve dit brænde, lige efter træet er fældet. Det skyldes at træet trækker sig sammen og bliver hårdt jo længere tid det ligger, og dermed skal du bruge flere kræfter på at kløve dit træ.

Product successfully added to the product comparison!